FC Groningen presenteert Memisevic tijdens persdag

GRONINGEN – FC Groningen gaat komend seizoen weer voor de play-offs om Europees voetbal. Dat maakte algemeen directeur Hans Nijland bekend tijdens de jaarlijkse persdag. FC Groningen presenteerde maandagmiddag ook de nieuwe aanwinst Samir Memicevic.

Begroting

FC Groningen gaat net als voorgaande jaren weer voor de play-offs om Europees voetbal. Dit jaar met een begroting van ruim 18 miljoen. Vorig seizoen was de begroting nog 21,5 miljoen. Reden van de daling is dat FC Groningen het afgelopen seizoen uitkwam in de Europa League. Ten opzichte van het seizoen daarvoor is er sprake van een stijging van ruim 1 miljoen. Dat komt mede door de de zesde plaats die FC Groningen momenteel heeft op de ranking van televisiegelden. In de begroting is een tekort van 500.000 euro, maar dat wordt weggewerkt door financiële buffers, die voornamelijk de laatste twee seizoenen zijn opgebouwd.

Seizoenkaarten

Er zijn momenteel 11.768 seizoen verkocht voor het nieuwe seizoen. Het streefgetal van 12.500 wordt volgens Hans Nijland gehaald.

Hoofdsponsor

Daarnaast gaat FC Groningen zich richten op een nieuwe hoofdsponsor. De huidige hoofdsponsor Essent stopt na dit seizoen. Om deze doelstelling te halen is een Comité van Aanbeveling in het leven geroepen.

Topsportzorgcentrum

Hans Nijland maakte als laatste ook bekend dat het Topsportzorgcentrum definitief wordt gerealiseerd. Begin volgend jaar gaat de schop in de grond waarna FC Groningen vanaf het seizoen 2018/2019 gebruik kan gaan maken van het nieuwe trainingscomplex. ‘Veel positieve reuring rondom deze club’ waren de laatste woorden van de speech van de algemeen directeur.

Sergio Padt

De nieuwe trainer Ernest Faber liet weten veel vertrouwen te hebben om minimaal de play-offs om Europees voetbal te halen. Met aanvallend en attractief voetbal en veel interactie met het publiek moet het weer een mooi seizoen gaan worden in het Noordlease Stadion.Sergio Padt is de nieuwe aanvoerder van FC Groningen. Door het vertrek van Rasmus Lindgren moest FC Groningen op zoek naar een nieuwe aanvoerder. De keus is gevallen op de doelman, die onlangs zijn contract heeft bijgetekend. Padt liet weten erg trots te zijn op de aanvoerdersband en ziet het als een nieuwe ervaring. Verdediger Etiënne Reijnen wordt reserve aanvoerder.

Nieuwe aanwinst

Tijdens de persdag werd ook de nieuwe aanwinst van FC Groningen Samir Memisevic gepresenteerd. De 22-jarige Bosniër komt over van FK Radnik Bijeljina en moet de Groningse defensie gaan versterken. Technisch manager Peter Jeltema liet weten dat Memicevic als rechtsbenige verdediger veel ervaring heeft als linker centrale verdediger. Memicevic liet weten dat FC Groningen de juiste club is om zichzelf verder te ontwikkelen. Of de Bosnische verdediger mee kan spelen tegen Feyenoord is nog een vraagteken.