FC Groningen verliest van Southampton, Open Dag trekt veel bezoekers

GRONINGEN – FC Groningen heeft zaterdag de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding met 0-1 verloren van Southampton. De nipte nederlaag kwam mede door een rode kaart van Hans Hateboer vlak voor rust.

De ploeg van trainer Ernest Faber begon in het Noordlease Stadion goed aan de wedstrijd. De Eredivisionist had regelmatig de bal en kon een paar kleine kansen creëren. Southampton, met Virgil van Dijk en Dusan Tadic in de basis, kon daar niks tegen over stellen. Nadat Hans Hateboer al geel had gekregen voor een harde tackle op de bal kreeg de verdediger vlak voor rust zijn tweede gele kaart en dus rood.

Tijdens de tweede helft kantelde de wedstrijd en kregen de Engelsen logischerwijs het betere van het spel. De thuisploeg leek lang overeind te blijven maar een kwartier voor tijd maakte invaller Charlie Austin via een rake kopbal de enige goal van de wedstrijd.

Open Dag

Eén dag later vond de jaarlijkse Open Dag plaats in en rondom het Noordlease Stadion. Zo’n 15.000 mensen kwamen af op de Open Dag. Nieuwelingen Tom van Weert en Ruben Jenssen werden gepresenteerd tijdens de traditionele spelerspresentatie. Uiteraard kreeg ook trainer Ernest Faber een luid applaus. Naast de spelerspresentatie vonden er verschillende (kinder)activiteiten plaats bij het stadion. Uiteraard waren de spelers aanwezig voor foto’s en handtekeningen.

Start competitie

FC Groningen begint zondag 7 augustus de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. De wedstrijd in het Noordlease Stadion begint om 12:30 uur.