Kermisweekend Adorp weer voor de deur

ADORP – De Adorper kermis vindt dit jaar plaats van vrijdag 12 tot en met zondag 14 augustus. Het feestweekend van de plaatselijke Vereniging van Volksvermaken gaat traditiegetrouw op vrijdagmiddag van start met een gratis kinderactiviteit. Gedurende het kermisweekend zijn er naast de kermis zelf tal van andere gratis toegankelijke activiteiten in het dorp. Tevens zal de jaarlijkse Trike Treffen Adorp plaatsvinden.

Het kermisweekend wordt op vrijdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur geopend met een Kinderbingo welke in samenwerking met de Culturele Commissie Adorp wordt georganiseerd. Tijdens de Bingo zijn er leuke prijzen te winnen voor de deelnemende kinderen. Na afloop van de Bingo is er voor de kinderen een glaasje ranja met wat lekkers en gaan de attracties op de kermis open. Vervolgens kunnen de kinderen zich opmaken voor de kinderdisco die op 16:00 uur van start gaat in de feesttent.

Fot Kermis 2015

Trike Treffen Adorp

Kom je om zaterdag om 12.30 uur, dan kun je ook gelijk het imposante vertrek van een lange stoet trikers meemaken. Al jaren kampeert een grote groep trikers tijdens de Adorper kermis naast het feestterrein. Op vrijdag avond is er een mogelijkheid voor de basisschool kinderen om gratis een rondje achterop de Trike te maken door Adorp. De Kermis wedstrijd, terug van weggeweest. Op de zaterdagavond zal er weer een voetbalwedstrijd plaatsvinden op het voormalige voetbalveld. Een groep enthousiaste oud leden van de VV Adorp nu voetballend in Bedum heeft het initiatief genomen een wedstrijd te organiseren. Oud Adorp – Bedum zullen het om 19:00 uur tegen elkaar opnemen.

Gevarieerd muziekprogramma

Op vrijdagmiddag zal er om 16.00 uur gestart worden met de kinderdisco, de vrijdagavond begint om 20:00 uur met Café “Route 361” een gezellig bruin café waar men onder ander een potje kan klaverjassen en darten. Hierop volgend zal ‘Disco-N-Action’ met DJ Peter Zuidhof vanaf 22.00 uur een veelzijdig muziekprogramma ten gehore brengen. Een gegarandeerd feest voor jong en oud! Op de zaterdagmiddag zal van 15.30 tot 17.30 uur Peter Holland zijn klanken ten gehore brengen op het podium in de feesttent. Op zaterdagavond zal de top coverband Switch uit Zuidhorn vanaf 22.00 uur een spetterend optreden verzorgen. Switch is bekend in Noord Nederland en ver daarbuiten. Op de zaterdagmiddag zal Peter Holland zijn muziek ten gehore brengen in de feesttent. Het kermisweekend wordt op de zondagmiddag vanaf 15.00 uur afgesloten met een optreden van de feestzanger uit Emmen ‘Erik van Klinken’. Zijn hits worden volop gedraaid op onder ander TV Oranje en RadioNL.

Het hele programma van de Adorper kermis is terug te vinden op www.adorp.com/vvvnieuws en op Facebook.