Taxipassagiers uit taxi geslingerd bij ongeval

GRONINGEN – Bij een ongeluk tussen een personenauto en een taxi zijn zaterdagnacht drie personen gewond geraakt, waarvan één zwaargewond. Het ongeval gebeurde op de Oosterhamrikkade.

Een taxi met daarin vier passagiers is op de kruising tussen de Oosterhamrikkade en de Zaagmuldersweg met een andere auto in botsing gekomen. De taxi kwam vanuit de richting van Kardinge en reed in de richting van het centrum. De andere automobilist, een 23-jarige man uit Groningen, kwam vanuit de Zaagmuldersweg. De drie mannen die achterin de taxi zaten zijn door de botsing uit de auto geslingerd. Eén van hen, een 22-jarige man uit Groningen, is in zwaargewonde toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Het MMT is ter plaatse geweest ter ondersteuning. De twee andere gewonden, twee Groningers van 22 en 25 jaar, zijn ook overgebracht naar het ziekenhuis. De 30-jarige taxichauffeur en 22-jarige bijrijder, beide ook uit Groningen, bleven ongedeerd. De 23-jarige automobilist uit Groningen waarmee ze in botsing kwamen bleef ook ongedeerd.

De verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.