Toeristen vinden weg naar Trein & Tram museum

ZUIDBROEK – Er komen steeds meer toeristen uit de verre omtrek naar het Noord-Nederlands Trein & Tram museum. Zo wisten afgelopen weekend enkele tientallen bezoekers het museum in Zuidbroek te vinden. Ook buitenlandse toeristen weten de weg naar het museumstation steeds vaker te vinden.

Ook komend weekend (13 en 14 augustus) kunt u een bezoek aan het trein- en trammuseum brengen. Gedurende deze beide dagen is de spoorbaan van Modelrailgroep Veendam weer geopend voor het publiek. Er zal worden gereden met materieel uit diverse tijdperken.

Uiteraard is er ruimschoots de gelegenheid voor het vergaren van informatie en ideeën en staan de leden van de club u graag te woord voor het beantwoorden van vragen over vele facetten van de modelspoorhobby: baanontwerp, bouwen en het aankleden van de baan. Ook kunt u met uw eigen materieel rijden.

Voor de jonge bezoekers is er tevens de mogelijkheid zelf met de treinen te rijden en in het bezit te komen van een officieel rangeerdiploma. De toegang tot de modelspoorbaan is bij de entreeprijs van het museum inbegrepen.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10:00 tot 17:00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.

Foto: Google Streetview