WadloopExpress van stad naar wad

GRONINGEN – Komend weekend rijdt de WadloopExpress driemaal van de stad Groningen naar het Wad. Op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 augustus a.s. staat de nostalgische Volkswagen T2 bus uit 1969 klaar op de Grote Markt om wadlopers te vervoeren van Stad naar Wad.

Wadlopers kunnen kiezen uit twee verschillende wadlooptours, vanaf Noordpolderzijl (middelzware tocht, 3 uur lopen) en vanaf de Hoek van Bant (lichte tocht, 2 uur lopen). De busrit naar het Wad duurt ongeveer een uur.

De wadlooptochten worden verzorgd door gediplomeerde gidsen van Stichting Wadloopcentrum Pieterburen. Zij nemen de wadlopers mee op een onvergetelijke zwerftocht op het drooggevallen Wad (sinds 2009 UNESCO Werelderfgoed). Terug aan wal is het voeten wassen, waarna de bus weer voorrijdt om de wadlopers terug te brengen naar de stad. In totaal is men per tocht zo’n 6 tot 7 uren onderweg.

In de Volkswagenbus is plek voor acht wadlopers, er is dus beperkt plaats. Geïnteresseerden kunnen zich van te voren via de website inschrijven. Voor meer informatie over de wadlooptours, vertrektijden en reserveringen kijk op: www.tourdewadden.nl/wadloopexpress.