Anneke Hoekstra-de Vries exposeert in gemeentehuis Leek

LEEK – Van 12 augustus tot en met 11 november exposeert Anneke Hoekstra-de Vries in het gemeentehuis van Leek. Het thema van de fotograaf uit Joure is “Wereldkinderen”.

Anneke heeft van haar hobby, fotograferen, haar beroep kunnen maken. Ze heeft door de jaren heen ontdekt, dat het portretteren van mensen haar grote passie is. Anneke maakt graag een praatje met de mensen, ook al kent ze hun taal niet. Met vriendelijkheid, een glimlach en met gebaren komt ze een heel eind. Ze vindt het ontzettend leuk om op deze manier contact met de bevolking te zoeken en vervolgens te vragen of ze een foto van hen mag maken. Dat is eigenlijk nooit een probleem. Het is helemaal leuk als de mensen op de display van haar camera zien, hoe het plaatje eruit ziet.

Kinderen boeien Anneke in bijzondere mate. Ze zijn speels, guitig, eerlijk, oprecht en spontaan. Op haar vele reizen heeft Anneke inmiddels heel wat mensen en ook kinderen mogen fotograferen. Kinderen uit rijke landen, kinderen die een keur aan speelgoed hebben. Kinderen uit arme delen van de wereld, waar de kinderen zich moeten vermaken met een leeg conservenblikje, een stokje, steentjes, water en zand. Toch zijn deze arme kinderen niet minder gelukkig. Als kinderen met liefde worden omringd, speelkameraadjes hebben en elke dag een vol maagje, dan is dat voor hen genoeg reden om gelukkig te zijn. Natuurlijk gunt zij ook hen een optimale voedselvoorziening, goed onderwijs en gezondheidszorg.

De expositie is gratis te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 16:30 uur (vrijdags 16:00 uur) en op donderdagavond tussen 17:30 en 19:00 uur.

NB: In de vakantie gelden andere openingstijden: tijdens de bouwvak open van 08:00 tot 12:00 en verder op woensdagmiddag van 12:00 tot 16:30 en donderdag van 17:30 tot 19:00 uur. De rest van de vakantie: op vrijdagmiddag dicht.

Werk van Anneke Hoekstra is te zien op: www.annekehoekstra.nl/1400_wereldkinderen.