Fietsexcursie door Middag-Humsterland

EZINGE – In het kader van de tentoonstelling Het Wierdenmenu in Museum Wierdenland in Ezinge staat zaterdag 20 augustus een bijzondere excursie op het programma. Onder leiding van een enthousiaste gids fietst men door het wierdenlandschap waarbij speciale aandacht zal uitgaan naar de akkerbouw en veeteelt in dit gebied.

Eeuwen lang hebben de bewoners in het noordelijk kustgebied in hun onderhoud voorzien door zelf hun voedsel te verbouwen en dieren te houden. De expositie Het Wierdenmenu laat daarover veel boeiende informatie zien maar tijdens de tocht vertelt de gids daarover nog meer bijzonderheden en laat o.a. zien hoe de bewoners hun omgeving hiervoor aanpasten. Natuurlijk gaat het ook over de huidige landbouw en veeteelt en de betekenis daarvan in het huidige landschap.

De fietsexcursie start om 13:30 uur.
Opgave via boekingen@wierdenland.nl
Kosten zijn 8 euro incl. entree en koffie/thee. Met museumkaart 3 euro.