Olympische droom Grol voorbij

RIO/VEENDAM – Ook Henk Grol kon tijdens de Olympische Spelen niet aan de hoge verwachtingen voldoen. Na Kim Polling werd ook de judoka uit Veendam vroegtijdig uitgeschakeld in de strijd om een medaille.

Grol wist in de eerste wedstrijd nog wel de Canadees Kyle Reyes te verslaan. Maar in de tweede wedstrijd ging het mis voor de Veendammer. De Fransman Cyrille Maret was met één yuko te sterk. De Franse judoka won even later de bronzen medaille.

Henk Grol liet na afloop voor de camera weten dat dit zijn laatste Olympische Spelen waren. Na bronzen medailles op de Spelen van 2008 en 2012 is zijn Olympische droom voorbij. Grol had graag nog een gouden medaille gewonnen.

Of de 31-jarige judoka gelijk stopt is nog onzeker. Hij laat weten eerst een tijdje rust te nemen.