Opnieuw Rotterdamse nederlaag voor FC Groningen

GRONINGEN – Na twee competitiewedstrijden heeft FC Groningen nog altijd nul punten. Na de nederlaag tegen Feyenoord (0-5) verloor de ploeg van trainer Ernest Faber met 2-0 bij Excelsior.

Al in de derde minuut kwam FC Groningen op een 1-0 achterstand door een rake kopbal van Jurgen Mattheij. Faber greep na een halfuur spelen in en haalde Hedwiges Maduro naar de kant. In zijn plaats kwam de nieuwe aanwinst Samir Memicevic. De jarige Bosniƫr maakte hierdoor zijn debuut voor de ploeg uit Groningen.

Na de rust kreeg FC Groningen eindelijk grip op de wedstrijd. Jesper Drost was dichtbij de gelijkmaker, maar hij besloot in een kansrijke positie niet te schieten. In de blessuretijd van de wedstrijd was doelman Sergio Padt nog het dichtst bij een Groningse treffer. De doelman kopte uit een vrije trap van Albert Rusnak op de paal. In de tegenaanval schoot Kevin Vermeulen van eigen helft de 2-0 in het lege doel.

Volgende week zondag 21 augustus speelt FC Groningen de thuiswedstrijd tegen FC Twente. De wedstrijd in het Noordlease Stadion begint om 12:30 uur.