Dief Hoornsedijk aangehouden met hulp van burgers

HAREN – Met hulp van oplettende burgers is de man die zondagmiddag werd gezocht voor twee diefstallen aan de Hoornsedijk door de politie aangehouden. Het gaat om een 36-jarige man zonder vaste- of verblijfplaats.

De politie kreeg zondagmorgen een melding dat een 52-jarige vrouw uit Groningen van haar telefoon was bestolen. De politie heeft vervolgens in de omgeving van de Hoornsedijk een zoekactie opgezet om de dader op te sporen. Tijdens de zoekactie kreeg de politie een tweede melding binnen. Een stuk verderop de Hoornsedijk had een onbekende man een 63-jarige vrouw van haar fiets geprobeerd te beroven.

De politie heeft de omgeving verder doorzocht, toen twee voorbijgangers meldden dat ze een persoon in een bosje gezien hadden. De politie kwam de verdachte hierdoor op het spoor. Tijdens de achtervolging die daarop volgde sprong de man het kanaal in. Hij zwom hierbij richting een eilandje, waarna agenten de man weer uit het oog verloren.

De 36-jarige verdachte is later op basis van zijn signalement aangehouden. Agenten hadden in de omgeving gepost en werden uiteindelijk gewaarschuwd door oplettende voorbijgangers. De verdachte zit nog vast. De politie heeft beide zaken in onderzoek.