Groninger successen tijdens kwartfinales Olympische Spelen

RIO – Alexander Brouwer heeft samen met zijn teamgenoot Robert Meeuwsen de halve finale bij het beachvolleybal bereikt. Ze versloegen landgenoten Christiaan Varenhorst en Reinder Nummerdor in twee sets.

Op een windering Copacabana in Rio kreeg Nummerdor en Varenhorst in de eerste set nog drie setpoints, maar deze konden zij niet verzilveren. Vervolgens ging de tweede set ook naar het team van de Groningse beachvolleyballer.

In de halve finale nemen Brouwer en Meeuwsen het op tegen het Braziliaanse koppel Bruno Oscar Schmidt en Alison Cerruti. De wedstrijd begint dinsdagavond om 22:00 uur.

Willemijn Bos

Willemijn Bos uit Eelde plaatste zich maandagnacht bij het hockey voor de halve finale. Het Nederlands vrouwenteam versloeg rivaal Argentinië met 3-2. Na een 3-0 voorsprong werd het nog even billen knijpen, maar Argentinië wist de gelijkmaker niet te maken.

Duitsland is woensdag 17 augustus om 17:00 uur de tegenstander. In de poule kwamen beide landen ook al tegen elkaar uit. Nederland won toen met 2-0.