Ten Boer steunt verbouwing dorpshuis Garmerwolde

GARMERWOLDE – De gemeenteraad van Ten Boer helpt mee aan de verbouwing van het dorpshuis ‘De Leeuw’ in Garmerwolde. De burgemeesters en wethouders stellen 25.000 euro ter beschikking. Elk dorpshuis in de gemeente kan eens per 10 jaar een beroep doen op dit onderhoudsfonds.

Het bestuur van het dorpshuis heeft de ambitie om het dorpshuis het bruisend centrum van Garmerwolde te laten worden. Het gebouw wordt volledig aangepast aan de eisen van deze tijd. Maar doelstelling is ook om bij te dragen aan diverse doelstellingen van het gemeentelijk beleid. Zo wordt er bijvoorbeeld ingespeeld op de wens om de betrokkenheid van oudere en kwetsbare mensen bij de dorpsgemeenschap te bevorderen.

Na de verbouwing en herinrichting beschikt Garmerwolde over een multifunctionele en duurzame ‘broedplaats’ voor het hele dorp. De programmering kan worden uitgebreid, er is ruimte voor tal van activiteiten. Er is zelfs ruimte voor flexibele werkplekken.

Met de facelift is een totale investering gemoeid van 350.000 euro. Met bijdragen uit allerlei fondsen, waaronder ‘Elk Dorp een Duurzaam Dak’ heeft het bestuur de financiering rond gekregen.

Foto: Google Streetview