Fietspad 050 deelt blikjes uit

De gemeente promoot deze week Fietsstad 050 onder de eerstejaars studenten die deelnemen aan de KEI-week. Een van de onderdelen is het onder de aandacht brengen van de Slimme Routes tussen Hoofdstation en Zernike campus. De ‘slimme fietsers’ die morgenmiddag tijdens de KEI-sportmarkt gebruik maken van deze fietsroutes ontvangen een blikje frisdrank. Op het blikje staat informatie over de Slimme Routes. In totaal gaat de gemeente morgen 3000 van deze blikjes uitdelen.

Met de Slimme Route-actie wil de gemeente studenten wijzen op de alternatieve, veiligere fietsroutes van en naar Zernike campus. Wie gebruik maakt van deze fietsroutes hoeft minder vaak een autoweg over te steken. De Slimme Routes zijn aangegeven met speciale borden en met logo’s op de fietspaden.

De eerste Slimme Route volgt het Jaagpad langs het Reitdiep. Deze route is onlangs sterk verbeterd doordat ter hoogte van de Pleiadenlaan een betere en veiliger oversteek in twee etappes en met grotere opstelstroken is gerealiseerd. De tweede Slimme Route die loopt via o.a. de Bessemoerstraat en park Selwerd heeft dit jaar ook een upgrade gekregen doordat van de Bessemoerstraat een fietsstraat is gemaakt.

Meer informatie over de Slimme Routes is te vinden op: http://groningenfietsstad.nl/slimmeroute/