Groninger Geschiedenis voor Dummies tijdens Noorderzon

GRONINGEN – Bezoekers van het Noorderzon kunnen deelnemen aan een spoedcursus Groninger Geschiedenis voor Dummies. Deelnemers worden op 25 en 27 augustus door middel van De Verhalen van Groningen bijgespijkerd over de geschiedenis van Stad en Ommeland.

Gastheer en journalist Frank von Hebel van Dagblad van het Noorden (auteur van Mijn Bevrijding. De slag om de stad Groningen 13 – 16 april 1945) neemt u in recordtempo mee door de rijke historie en geeft antwoord op vragen die het fundament van de Groninger identiteit raken: wie maakte de grootste eierbal ter wereld? Was Ome Loeks een dierenbeul? Wat is het verschil tussen een wierde en een terp? Was Groningen fout in de Tachtigjarige Oorlog?

dvvg-poster

Animatie

Onderdeel van de cursus is een speciale animatiefilm die het verhaal van de Groninger geschiedenis vertelt in 5 minuten. De animatie is ontwikkeld door grafisch vormgever Ydwine de Boer. Samen met De Verhalen van Groningen en creatief bureau PIT is de korte film tot stand gekomen.

De cursus vindt plaats op donderdag 25 en zaterdag 27 augustus in de Oberon Tent op Noorderzon en begint om 20:00 uur, 20:30 uur, 21:00 uur en 21:30 uur. De toegang is gratis.