Run Winschoten staat weer voor de deur

RUN Winschoten 2014

WINSCHOTEN – De Run in Winschoten is Nederlands oudste ultraloop en wordt dit jaar voor de 41ste keer gehouden. Traditiegetrouw op de tweede zaterdag in september, dit jaar op zaterdag 10 september. Vanaf 9:00 uur tot in de late avonduren vullen hardlopers het wegdek in de straten van Winschoten.

NK 100km

De NK 100 km is een race over 100 km, waarbij 10 ronden van 10 km moeten worden afgelegd. Sinds 1995 staat deze wedstrijd in het teken van het officiƫle Nederlands Kampioenschap 100 km.

Overige afstanden

Naast de 100km ultraloop kan men er voor kiezen om 50 km hard te lopen of mee te doen aan de 10×10 km estafette. Voor kinderen van 4 t/m 15 jaar is er de Luttje Run met afstanden tussen de 0,5 km en 2 km. Start en finish zijn aan de Stikkerlaan, ter hoogte van de sporthal.

Wandelen

Heerlijk wandelen, genieten van de omgeving en de mooiste luchten en vergezichten aanschouwen, dit kan tijdens de wandeltocht die de organisatie sinds 2014 aanbiedt. Men kan kiezen tussen drie afstanden: 10, 20 en 30 km. De wandelingen starten buiten Winschoten. Deelnemers worden per bus naar de startplaats vervoerd.

Het publiek

Het publiek speelt een belangrijke rol voor de RUN, ze is mede bepalend voor de sfeer. Zo worden de straten versierd, waardoor een waar volksfeest wordt gecreƫerd met hieraan toegevoegd de nodige muziek. Het aantal toeschouwers van de laatste jaren wordt door de politie geschat op ongeveer 25.000.

Inschrijven

Inschrijven kan tot en met 29 augustus. Voor meer informatie kunt u terecht op runwinschoten.nl.