Terrassen vandaag langer open vanwege tropisch weer

GRONINGEN – Op woensdag 24 augustus is het Tropisch Weer Scenario voor de horeca van kracht in Stad. De terrassen kunnen die dag één uur langer open blijven. Dit gebeurt om de levendigheid in Stad te bevorderen en om de horeca te laten profiteren van het mooie weer.

Als de weersverwachting een middagtemperatuur boven de 27 graden aangeeft, kan de gemeente ruimere openingstijden voor terrassen toestaan. De horeca-inspecteurs van de gemeente bepalen dan of het Tropisch Weer Scenario (TWS) geldt.

Diepenring

De terrassen mogen ook op 24 augustus één uur langer open blijven. Binnen de Diepenring is dat tot 3:00 uur ’s nachts, buiten de Diepenring tot 2:00 uur ’s nachts. Verder kunnen horeca-ondernemers al om 11.00 uur ’s ochtends de terrasstoelen buiten zetten in een groter gebied dan normaal. Horeca-ondernemers zonder terrasvergunning mogen woensdag 24 augustus óók tafels en stoelen buiten zetten als ze daarmee de doorgang voor voetgangers niet hinderen.