Groningen legt brugbediening tijdelijk stil

Heropening Van Gogh-bruggetje Winschoten

GRONINGEN – De gemeente Groningen heeft de brugbediening woensdag 24 augustus stilgelegd. Door de warmte kunnen er technische problemen ontstaan. Deze maatregel geldt sowieso ook donderdag en vrijdag, tussen 14.00 en 19.00 uur. Over de bediening in het weekend wordt later een besluit genomen. Het is de tweede keer dit jaar dat deze maatregel van kracht is.

Een aantal bruggen laat momenteel effecten zien die passen bij uitzetting door de warmte. De verwachting is dat in de komende uren de temperatuur nog verder stijgt. Om te voorkomen dat bruggen beschadigen en verkeer vast loopt door niet meer zakkende bruggen wordt de bediening stilgelegd.

Lagere temperaturen verwacht

Na het weekend worden lagere temperaturen verwacht. Naar verwachting zullen de Groninger bruggen dan weer normaal bediend kunnen worden. Overigens gaat het grachtenfestijn zondag gewoon door.