Margot Boer geeft startsein Bommen Berendloop

GRONINGEN – Ruim 900 enthousiaste lopers hebben zich inmiddels ingeschreven voor de 14e editie van de Bommen Berendloop. Een van de meest bekende deelnemers is ongetwijfeld de in Groningen woonachtige atleet Thijmen Kupers. De middellange-afstand loper is een graag geziene gast bij Groningse evenementen en neemt deel aan de 6,4 km. Bij de dames is Marcella Herzorg de meest in het oog springende naam, zij loopt de 10 km.

Ook de winnaar bij de heren in 2014 (Halve Marathon), Malik Jeylani Mohamed, verschijnt aan de start van de 10 km. Het startschot wordt verzorgd door Margot Boer. De voormalig Nederlands langebaanschaatser in natuurlijk vooral bekend als winnares van brons op 500 en 1000 bij de Winterspelen in Sotsji.

Inschrijving geopend tot en met zaterdag 27 augustus

Op zaterdag 27 augustus (en zondag 28 augustus) viert Groningen feest tijdens het ‘Gronings Ontzet’, beter bekend als Bommen Berend. Een van de activiteiten op zondag 28 augustus is de Bommen Berendloop. Afstanden zijn de 1 km Kidsrun, 6,4 km, 10 km en de Halve Marathon. De online inschrijving is nog geopend tot en met zaterdag 27 augustus via www.bommenberendloop.nl. Dus deelnemen kan nog steeds! Er is geen inschrijving op de dag van het evenement.

Groene route

Bijzonder aan de loop is het lopen door de natuur. Het parcours kent overwegend groene routes, waaronder door natuurgebied De Onlanden en voert door de drie gemeenten Groningen, Noordenveld en Tynaarlo. De start en finish van alle afstanden is op de atletiekbaan in het Stadspark in Groningen en de Kidsrun wordt zelfs in zijn geheel op de atletiekbaan gelopen.

Goede doel: natuurmonumenten

Natuurmonumenten is het goede doel. Natuurmonumenten is een landelijke natuurbeschermingsorganisatie met meer dan 355 natuurgebieden. De Onlanden is daar één van. Dit nieuwe natuur- en waterbergingsgebied is ideaal om te fietsen, te wandelen of gericht te trainen voor een hardloopwedstrijd. Met de donaties wil Natuurmonumenten het gebied verder recreatief inrichten.