Derde editie Fivelstadtocht van start

APPINGEDAM – Op zaterdag 10 september wordt er door het Fivelingo gebied een historisch culturele Fivelstadtocht georganiseerd. In samenwerking met de Stichting Activiteiten Stad Appingedam (SASA) kunnen wandelliefhebbers deelnemen aan de derde editie.

De wandelsport heeft de laatste jaren een positieve vlucht genomen en de organisatie van de Fivelstadtocht biedt alle lopers een historisch culturele belevenis aan. Onder het motto bewegen naar vermogen zijn de afstanden 5-15-25 en 40 kilometer uitgezet. Voeg hierbij de historisch culturele aspecten van het gebied aangevuld met andere bezienswaardigheden op de route en de meerwaarde spreekt voor zich. De organisatie van de Fivelstadtocht heeft – na een intensieve voorbereiding samen met de enthousiaste medewerking van alle locaties die als rust- en stempelplaats fungeren – alle details uitgewerkt en kijkt samen met de wandelaars uit naar de tweede zaterdag in September voor deze westelijke editie van het historische cultureel wandelevenement tijdens het Landelijk Open Monumentenweekend.

De westelijke route die wordt gelopen gaat globaal via de plaatsen Wirdum, Garrelsweer, Winneweer, Ten Post, Loppersum, Zeerijp, Eenum en Oosterwijtwerd. Dit alles uiteraard afhankelijk van het aantal te lopen kilometers die de wandelaar kiest. Het wandelen zal zich dan met name in het hart van de voormalige rivier de Fivel concentreren. Natuurlijk zijn er enkele verrassende, spraakmakende en (on)herkenbare aspecten uit dit Fivelingo gebied te bewonderen waarbij uiteraard de grondgedachte van de tocht niet uit het oog wordt verloren: Fivelstadtocht, het historisch cultureel wandelevenement van de provincie Groningen en omstreken.

De inschrijving sluit bij maximaal 700 deelnemers en kan tot en met 9 September 2016 22:00 uur eenvoudig via de website www.fivelstadtocht.nl worden gedaan. Inschrijving op de dag zelf is niet mogelijk.