FC Groningen stunt met punt in Eindhoven

EINDHOVEN/GRONINGEN – Met enig kunst en vliegwerk heeft FC Groningen het eerste punt van het seizoen gepakt. Op bezoek bij PSV moest FC Groningen lange tijd spelen met 10 man, maar gescoord werd er niet. In Eindhoven werd het 0-0.

FC Groningen begon goed aan de wedstrijd en kreeg via Bryan Linssen die aflegde op Danny Hoesen een grote kans op de openingstreffer. Nadat Juninho Bacuna een gele kaart kreeg van scheidsrechter Bas Nijhuis moest de jongeling op zijn tellen passen. Etiënne Reijnen liep al warm, maar Ernest Faber was te laat met wisselen. Na een kleine duw in de rug van Luciano Narsingh kreeg Bacuna zijn tweede gele kaart en dus rood. Door de rode kaart kantelde de wedstrijd volledig. Vlak voor rust kregen de Eindhovenaren een strafschop, maar Sergio Padt wist de strafschop te stoppen van aanvoerder Luuk de Jong.

Na de rust werd het eenrichtingsverkeer richting het doel van FC Groningen. Mede door een aantal goede reddingen van Sergio Padt kwam PSV echter niet tot scoren. Ook het nieuwe centrale verdedigingsduo Larsen – Memicevic stond als een huis. Door het behaalde punt is FC Groningen van de laatste plaats af. PEC Zwolle is door een slechter doelsaldo de nieuwe rode lantaarndrager van de Eredivisie.

Komend weekend is er geen programma in de Eredivisie. Na het interlandweekend komt Sparta Rotterdam op bezoek in Groningen.