Feestelijke opening vernieuwd hoofdveld Noordwolde

NOORDWOLDE – Voorafgaand aan de eerste competitiewedstrijd tegen SC Loppersum wordt het gerenoveerde hoofdveld bij vv Noordenwolde op feestelijke wijze geopend. De E-pupillen van Noordwolde spelen onder leiding van Eredivisiescheidsrechter Jochem Kamphuis een voorwedstrijd tegen Kids United. Naast de vernieuwing van het hoofdveld wordt de afronding van het energieproject en de start van de nieuwe hoofdsponsor gevierd.

Het hoofdveld van Noordwolde is de vorige zomer op de schop geweest. In eerste instantie pakte dat niet goed uit en was het veld na een flinke bui onbespeelbaar. Inmiddels is dat probleem opgelost en ligt er een fraai veld te wachten op de opening. Naast de vervanging van de toplaag zijn er dankzij subsidie van het Leefbaarheidsloket van de Dialoogtafel nieuwe dug-outs geplaatst op beide velden. Dit alles wordt gevierd met een wedstrijd tegen het g-team van FC Groningen, genaamd “Kids United”, die om 12.30 uur begint. Toparbiter Jochem Kamphuis, die zelf bij Noordwolde voetbalde, is bereid gevonden de wedstrijd te leiden. Verder is er een ballonnenwedstrijd voor de jeugd en een verloting waar mooie prijzen mee gewonnen kunnen worden.

Naast de genoemde ontwikkelingen wordt de afronding van het project “Verduurzaming energieverbuik vv Noordwolde” gevierd. Dankzij subsidies van de NAM en het ministerie van VWS zijn er 40 zonnepanelen op het dak van de kantine geplaatst. Daarmee kan de vereniging zelf de voor eigen gebruik benodigde elektriciteit opwekken. Daarnaast heeft de gemeente Bedum de verouderde warmwatervoorziening vervangen door HR-apparatuur. Dankzij deze maatregelen beperkt de vereniging de CO2 uitstoot aanmerkelijk en wordt er flink bespaard op energiekosten.

Tenslotte wordt zaterdag gevierd dat er een nieuwe hoofdsponsor is. De stichting “Reanimatie Noord Groningen” heeft zich voor 3 jaar aan Noordwolde verbonden. Doel is uiteraard om de reanimatie van slachtoffers van hartfalen te bevorderen. Uiteraard zal daar de komende tijd ook binnen de vereniging aan gewerkt worden, door diverse leden te scholen in het reanimeren.