Gemeente Oldambt wil jeugd meer bij sport betrekken

OLDAMBT – Leerlingen van groep 3 tot en met groep 8 kunnen met de start van het nieuwe schooljaar gratis kennis maken met verschillende sporten in de gemeente Oldambt.

De leerlingen krijgen een Sportvoordeelboekje en kunnen hiermee bij een 15 tal sportaanbieders aanschuiven.  Deze laagdrempelige actie heeft ten doel de jeugd meer te betrekken bij een sportclub naar keuze. Deze verenigingen bieden veelal in de maand september gratis trainingen aan.

Ook Damclub Winschoten nam deze uitdaging aan. Alle woensdagmiddagen in de maand september kunnen de liefhebbers één lesuur aanschuiven bij de Winschoter damclub, in het gebouw van SV Bovenburen, waarbij in eerste instantie de grondbeginselen van het dammen worden belicht. Opgave is vooraf gewenst via de website van de plaatselijke damclub.