Verwarde mannen aangehouden in Groningen

GRONINGEN – Zondag zijn twee verwarde mannen aangehouden in Groningen. Beide mannen waren het water in gesprongen.

Grachtenparade

Rond 15:30 uur hebben bezoekers van de Grachtenparade een verwarde man uit het water gehaald nabij de Winschoterkade. De man probeerde meerdere malen in het water te springen. De man wordt op het politiebureau onderzocht.

Stationsweg

De hulpdiensten kregen om 21:00 uur een melding van een persoon te water aan de Stationsweg. Ter plaatse bleek een verwarde man in het water te zijn gesprongen. Eerder op de avond had de man al een aantal vernielingen verricht en omstanders lastig gevallen.

Brandweerlieden hebben de man in samenwerking met de politie uit het water gehaald. Na een kleine controle werd de man meegenomen naar het politiebureau.