Zwemclub Bubble gaat cursus zwemvaardigheid aanbieden

Veendam – Ondanks dat ze in bezit waren van de benodigde zwemdiploma’s zijn er deze zomer weer een aantal kinderen verdronken tijdens het zwemmen. Om dit te voorkomen gaat Zwemclub Bubble Veendam een cursus zwemvaardigheid aanbieden. Hierbij wordt je opgeleid voor de zwemvaardigheidsdiploma’s 1, 2 en 3.

Deze zomer zijn er helaas weer een aantal kinderen verdronken tijdens het zwemmen, ondanks dat ze in het bezit zijn van de benodigde zwemdiploma’s. Het probleem hierin schuilt dat kinderen na het behalen van hun zwemdiploma A, B Of C, hun zwemvaardigheid niet trainen en niet verbeteren. Heel veel kinderen zwemmen nog nauwelijks, na het behalen van hun zwemdiploma’s. Vooral tijdens de vakanties ontstaan veel ongevallen, helaas ook met fatale afloop, omdat dat juist de gelegenheid is, dat er veel gezwommen gaat worden.
Vergelijk het met het behalen van het autorijbewijs. Door na het behalen van je autorijbewijs veel km’s te rijden, verbeter je je rijvaardigheid. Zo gaat het met zwemmen ook.

Tijdens zwemvaardigheid leer je:
– Allerlei nieuwe slagen zoals vlinderslag, samengestelde rugslag en keerpunten
– Borst en rugcrawl
– Balvaardigheid, waaronder gooien en vangen, zwemmen met de bal
– Survival, waarbij je bijvoorbeeld met kleding aan door het gat gaat zwemmen of elkaar helpt uit het water te komen.
– Onderwater oriëntatie, waarbij je een weg onder water zoekt
– Koprol achterover
– Algemene technische verbetering van alle zwemslagen

Met de cursus Zwemvaardigheid houden de kinderen hun zwemmen op peil en vergroten het nog, want ze worden ervarener zwemmers. En dat zorgt er voor dat ze veiliger in het water komen te liggen tijdens het zwemmen, bijvoorbeeld volgend jaar tijdens de zomervakantie. En zwemmen is ook nog goed voor je conditie en gezondheid. Bubble biedt onder andere op zaterdagochtend de cursus Zwemvaardigheid aan van 10 tot 11 uur. In het wedstrijdbad van Zwembad Tropiqua in Veendam. Kosten zijn 16,50 euro per maand. De lessen starten weer op zaterdag 3 september 2016.

Voor info kunt u mailen naar: zwemvaardigheid@zpcbubble.nl of secretaris@zpcbubble.nl
Voor info kunt u ook bellen met nummer: 0598-630248. Of kom op zaterdagochtend met u kind langs, om een les mee te doen.