MS Lauwersmeer wordt gelicht

UITHUIZEN – De onbewoonde en onbeheerde boot ‘MS Lauwersmeer’ wordt op 5 september gelicht uit het Boterdiep in Uithuizen. De gemeente Eemsmond heeft hierover een akkoord bereikt met Waterschap Noorderzijlvest.

De Burgemeester van Beek is blij met de co-productie van gemeente en Waterschap Noorderzijlvest: “De boot zakte steeds dieper het water in waardoor er onveilige situaties konden ontstaan. Bovendien was het schip de gemeente en vele inwoners al langere tijd een doorn in het oog omdat het er haveloos bij lag en de technische staat steeds verder achteruit ging; we kregen er regelmatig klachten over”. Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat er sprake is van ernstige roestschade, waardoor een deel van het regenwater niet buitenboords wordt afgevoerd. De kans dat de MS Lauwersmeer zinkt, neemt toe – dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Via een oproep in kranten heeft de gemeente rechthebbenden gevraagd, zich te melden. Hier is geen reactie op gekomen.

De boot wordt op 5 september gelicht. Het Waterschap heeft een Besluit tot Lichting genomen en op de boot aangebracht. De datum wordt bekend gemaakt in het gemeentenieuws. Er zijn geen verkeersmaatregelen nodig.