Blote Voetenpad Opende in schijnwerpers tijdens talkshow

OPENDE / 11-8-2010 / Het blote voeten pad ( 't Blôde Fuottenpaad ) is een recreatiehit waar jong en oud met plezier over en door wandelen. / Foto: Omke Oudeman

OPENDE – Wethouder Elly Pastoor en boswachter Nico Boele hebben donderdagmiddag gesproken over de bijzondere samenwerking rondom het Blote Voetenpad in Opende tussen de gemeente Grootegast, Staatsbosbeheer en De Zijlen, een organisatie voor de begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking. Zij spraken tijdens een talkshow van het Bestuurlijk Netwerk Natuur in Kasteel Groeneveld in Baarn.

Combinatie van groen en zorg

Rondom publiekstrekker het Blote Voetenpad worden groen en zorg gecombineerd. Cliënten van De Zijlen onderhouden al jaren de wandelpaden van het Blote Voetenpad en werken in de nabijgelegen theetuin. Ook kunnen jongeren uit het praktijkonderwijs en andere werkzoekenden binnen deze samenwerking werkritme op doen. Mede dankzij het bezoek van staatssecretaris Jetta Klijnsma afgelopen mei, heeft deze samenwerking landelijke bekendheid gekregen.

Bestuurlijk Netwerk Natuur

Andere sprekers tijdens de talkshow waren onder meer Frits Huis, wethouder in Almere, Stefan Brandligt, wethouder in Delft en Erik van Oosterhout, burgemeester van Aa en Hunze. Het Bestuurlijk Netwerk Natuur werd eind 2014 opgestart en telt ruim 300 wethouders. Het netwerk zoekt kansen om groen aan lokale bestuurlijke thema’s te binden.