Megakraanschip Saipem 7000 komt aan in Eemshaven

EEMSMOND – Het megakraanschip Saipem 7000 komt na alle waarschijnlijk zaterdagmiddag 3 september aan in Eemshaven. Alleen de weersomstandigheden kunnen nog roet in het eten gooien.

Het enorme platform komt in de Wilhelminahaven te liggen op dezelfde plek als vorig jaar. Ook dit keer is de verwachting dat het op één na grootste kraanschip ter wereld meerdere maanden in de Eemshaven zal blijven.

De Saipem 7000 heeft een hefvermogen van 2x 7.000 ton. Eigenaar van het kraanschip is het bedrijf Saipem S.p.A uit Italië. Het is een mega-operatie om dit immense kraanschip in de Eemshaven te krijgen. Het kraanschip zal onder begeleiding van meerdere sterke sleepboten worden binnengehaald.

Gezien de beperkte toegankelijkheid van de havenkades vanwege veiligheidsmaatregelen is het voor bezoekers het handigst om vanaf de pier foto’s te maken.