Tentoonstelling Fiat 500-club tijdens Tellerlikker Festival Winschoten

WINSCHOTEN – Tijdens het Tellerlikker Festival in Winschoten worden zaterdag 3 september maar liefst 160 Fiat 500-tjes tentoongesteld op het Oldambtplein. De Fiat 500-club, met leden vanuit heel Nederland, organiseert met regelmaat leuke uitjes voor zijn leden. Eén van deze uitjes is dit jaar een uitstapje naar het Noorden van Nederland. Een bezoekje aan het Tellerlikker Festival in Winschoten mag hierbij uiteraard niet ontbreken.

Om 12:30 uur verzamelen de 160 Fiat 500-tjes op het Marktplein in Winschoten. Vanaf 13:00 uur vertrekken ze in een lange stoet door de Torenstraat en Langestraat naar het Oldambtplein waar ze vervolgens tot 15:00 uur worden tentoongesteld. Daarna vervolgt hun route richting Wedde.

Bumba en brandweerman Sam

De Fiatjes komen niet alleen: zij brengen TV-helden Bumba en brandweerman Sam mee. De twee kinderhelden worden door een klassieke Fiat 500 Cabrio op het Kinderplein afgeleverd. Kinderen kunnen Bumba en Brandweerman Sam persoonlijk begroeten en met ze op de foto.

Tellerlikker Festival

De tentoonstelling van de Fiat 500-club is onderdeel van het Tellerlikker Festival dat aankomend weekend voor de tweede keer plaatsvindt. Lokale bandjes, duo’s, shantykoren, orkesten, dansgroepen, singer-songwriters en theatergezelschappen treden op tijdens dit festival. De amateurvoorstellingen worden afgewisseld met professionele acts die een voorproefje geven op het nieuwe culturele programma van Cultuurhuis De Klinker. Naast culturele optredens is er een culinaire markt. Lokale horeca-ondernemers laten inwoners en bezoekers van Oldambt kennis maken met heerlijke, kleine gerechtjes.

Tijden

Het festival start zaterdag om 13:00 uur en eindigt om 20:00 uur met optredens van Erwin de Vries en Bert Hadders & De Nozems. Op zondag duurt het festival van 13:00 tot 18:00 uur.

Voor informatie over het festival en het programma kunt u terecht op oldambt.groningen.nl/tellerlikkerfestival. Daarnaast zijn er in Cultuurhuis De Klinker programmaboekjes te verkrijgen.

Voor de redactie

Met vragen over dit persbericht kunt u contact opnemen met Marketing Oldambt
Bianca de Winter, 0597-700 280 of bianca.dewinter@marketingoldambt.nl.