Drukbezochte editie van Zienemaan & Sterren

GRONINGEN – Ondanks de regen kan de organisatie terugkijken op een fantastische editie van Zienemaan & Sterren. Ruim 1500 bezoekers bezochten de Oude Suikerfabriek en genoten van een uniek filmprogramma en een fijne festivalsfeer.

Op zaterdagavond 3 september werd filmmaker Froukje van Wengerden uitgeroepen tot winnaar van de allereerste Gouden Suikerbiet Filmcompetitie. Haar film Moving Landscapes werd direct op het filmscherm vertoond aan het aanwezige publiek.

Zienemaan2016JoostNuijten

Een ander nieuw onderdeel van Zienemaan & Sterren dit jaar is de kinderbioscoop Zienemini in samenwerking met De Wolkenfabriek. De twee kinderfilms waren volledig uitverkocht en vielen in de smaak bij de jonge filmliefhebbers en hun ouders.

De organisatie kijkt terug op een natte, maar geslaagde editie en is onder de indruk van het Groningse publiek, dat openstaat voor avontuurlijke film en zich niet laat weerhouden door wat hemelwater.