Inbraak bij hennepkwekerij in Nieuw Scheemda

NIEUW SCHEEMDA – In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een 24-jarige en een 25-jarige man uit de gemeente Oldambt aangehouden voor een inbraak.

De politie werd gealarmeerd voor een inbraak aan de Hamrikkerweg in Nieuw Scheemda. Toen de agenten ter plaatse gingen kwamen ze een auto met daarin de twee verdachten tegen. De mannen werden daarop aangehouden.

Ter plaatse bleek dat er was ingebroken in een schuur, waar agenten een werkende hennepkwekerij met tachtig planten aantroffen. De hennepkwekerij is ontmanteld. De aangehouden verdachten zitten vast. De politie doet nader onderzoek naar de mogelijke eigenaar van de hennepkwekerij. Het is nog onbekend of er iets uit de schuur is weggenomen ten tijde van de inbraak.

Meer aanhoudingen worden door de politie niet uitgesloten.