Inwoners kunnen anoniem bellen bij financiële problemen

GRONINGEN – De Groningse Kredietbank van de gemeente Groningen gaat vanaf maandag 5 september starten met een proef voor inwoners om anoniem advies te vragen bij financiële problemen. Elke maandag en woensdag kan tussen 13:00 en 14:00 uur gebeld worden met (06) 51 50 82 02.

Om de drempel te verlagen om hulp te zoeken bij financiële problemen start de gemeente Groningen dit anonieme telefonisch spreekuur. Het is vooral bedoeld voor inwoners die niet durven langskomen op het dagelijkse spreekuur of geen hulp zoeken bij een WIJ-team in de buurt.

Naast deze proef is er ook het dagelijkse inloopspreekuur van de GKB. Inwoners kunnen hier elke werkdag zonder afspraak terecht van 9.00 – 12.00 uur aan het Harm Buiterplein 1 voor informatie en advies over schuldhulpverlening.

De proef met het anonieme spreekuur loopt tot en met eind november 2016.