Jakob Pronk prolongeert titel bij Damclub Winschoten

WINSCHOTEN – Tijdens de algehele ledenvergadering is Jakob Pronk uit Winschoten net als vorig jaar als winnaar bekroond bij de gevorderden van Damclub Winschoten. Richard de Rooy uit Wedde werd kampioen bij de beginnersgroep.

Op de laatste dinsdag van augustus werden de prijzen verdeeld in het gebouw van Speeltuinvereniging Bovenburen in Winschoten. Bij de beginners werd Wim Westerbreek uit Winschoten tweede en Anke Sijbesma uit Winschoten derde. De tweede en derde prijs bij de gevorderden gingen naar respectievelijk Henk Prak en Ben Dekens, beide afkomstig uit Winschoten.

Beginnersgroep
Omdat de aansluiting met de ervaren clubdammer bij damclub Winschoten niet optimaal was, werd het afgelopen seizoen, begonnen met een zogenaamde beginnersgroep. Deze constructie bleek een “schot in de roos” en wordt vol overgave voortgezet. De huidige groep beginners bestaat momenteel uit 8 leden. De nieuwe leden komen in een aparte groep om in alle rust de grondbeginselen van het dammen eigen te maken.