Kunstenaars exposeren in Refeja Stadskanaal

STADSKANAAL – Kunstenaars Rieneke Gollnau en Vilma van den Berg gaan vanaf september exposeren in het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal.

Rieneke Gollnau is docent beeldende vormgeving en vrij kunstenaar. Ze volgde de lerarenopleiding tekenen en textiel en daarna de vrije richting aan Academie Minerva in Groningen. De technieken die zij gebruikt zijn onder andere schilderen en een combinatie van schilderen, drukken, collage en sjabloneren.

Villma van den Berg - Alice1

Vilma van den Berg kon als kind plaatjes uit sprookjesboeken natekenen. Het thema van haar expositie is “Alice in Wonderland”. De techniek die zij gebruikt is acrylverf op doek, met soms structuurpasta of andere materialen als behang of kant.

De exposities zijn tot en met 3 december te bezichtigen in de gangen van het hoofdgebouw in Refaja, op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur.