Hereweg Groningen komend weekend afgesloten

GRONINGEN – De Hereweg ter hoogte van het Sterrebos is van zaterdag 10 september 19:00 uur tot zondag 11 september 18:00 uur volledig afgesloten. Zowel voor automobilisten als voor fietsers en voetgangers geldt een omleidingsroute.

In dat weekend wordt er gewerkt aan het leidingnet (gas, water en elektriciteit). Deze werkzaamheden zijn nodig als voorbereiding op de ombouw van de zuidelijke ringweg.

Eveneens vinden er in de periode 5 september tot 19 september afwisselend – op het hele traject van de Zuidelijke Ringweg in Groningen – asfalt- en constructieboringen plaats. Dat gebeurt in opdracht van Combinatie Herepoort. De verwachting is dat dit weinig hinder zal opleveren.

Milieuhygiënisch onderzoek

Deze nachtelijke werkzaamheden hebben te maken met monstername ten behoeve van zogenaamd milieuhygiënisch onderzoek van het asfalt. Het is wenselijk om te weten welke stoffen het asfalt bevat als het in de nabije toekomst wordt gefreesd en afgevoerd.

De omwonenden dienen rekening te houden met enige geluidshinder. De overlast duurt ongeveer een kwartier per locatie. De volgende locatie is vervolgens weer 50 of 100 meter verderop. De aannemer zal zijn uiterste best doen om deze overlast tot een minimum te beperken. Het verkeer dient dan rekening te houden met enige hinder vanwege beperkte rijstroken.