Veiligheidsregio Groningen neemt brandweerkazerne Leek over

LEEK – De gemeente Leek heeft de brandweerkazerne van Leek overgedragen aan de Veiligheidsregio Groningen. Hiermee is Leek de eerste in de provincie.

Op termijn neemt de Veiligheidsregio de brandweerkazernes van alle gemeenten over. In het geval van vrijstaande gebouwen koopt de VRG het pand. Als de kazerne onderdeel uitmaakt van een andere gebouw (bijvoorbeeld inpandig in een gemeentehuis), dan wordt overgegaan tot huur.

Onlangs heeft de Veiligheidsregio de Leekster kazerne aangekocht. Het gebouw is formeel met terugwerkende kracht per 1 januari 2016 overgenomen. In de loop van dit jaar worden administratieve en technische zaken geregeld als het aanpassen van verzekeringen, onderhouds- en energieleveringscontracten, het loskoppelen van beveiliging en dergelijke. Met ingang van 1 januari 2017 is de Veiligheidsregio dan zelf verantwoordelijk voor beheer en exploitatie van het gebouw.

Op maandag 12 september 2016 wordt de overdracht bij de brandweerkazerne aan de Tolberterstraat bekrachtigd door burgemeester Berend Hoekstra en Erik van Zuidam, directeur van de Veiligheidsregio Groningen.