Prachtig afscheid voor Erwin Buurmeijer

NIEUWE PEKELA – Erwin Buurmeijer heeft woensdagavond afscheid genomen van zijn voetbalcarrière. Bij zijn eerste én laatste club, vv PJC, werd een speciale afscheidswedstrijd georganiseerd.

Aan de wedstrijd deden ongeveer 45 oud-profs en top amateurs mee, waarmee Buurmeijer gedurende zijn carrière heeft mee samen gespeeld. Zo waren onder andere Martin Drent, Dick Lukkien, Marcel Seip, Gerard Wiekens, Marnix Kolder, Peter van der Vlag en Angelo Cijntje aanwezig in Nieuwe Pekela. Buurmeijer ontving tijdens deze wedstrijd een symbolische rode kaart.

Foto: Veendam Fanatics
Foto: Veendam Fanatics

Buurmeijer maakte op 7 maart 1998 namens BV Veendam zijn debuut in het betaalde voetbal. Vervolgens speelde hij verdeeld over 12 seizoenen maar liefst 276 officiële wedstrijden voor de Veenkolonialen. Tussendoor speelde hij één seizoen voor de amateurs van Appingedam. In zijn laatste seizoen als profvoetballer kwam de middenvelder uit voor FC Emmen. Na WKE en ACV heeft Buurmeijer bij PJC aangegeven te stoppen als voetballer.