Groningen Airport Eelde krijgt directe verbinding naar centrum Groningen

EELDE/GRONINGEN – Vanaf 19 september rijdt de shuttle bus: een nieuwe, snelle en makkelijke busverbinding tussen Groningen Airport Eelde en het centrum van Groningen. De shuttle bus sluit aan op de aankomende en vertrekkende lijnvluchten van en naar Londen, Kopenhagen en Gdansk en stopt onder andere bij het Hoofdstation, Zuiderdiep en Grote Markt.

Hiermee wordt het voor passagiers gemakkelijk om met het openbaar vervoer te reizen tussen de stad Groningen en de luchthaven. De inzet is om passagiers zo optimaal mogelijk te bedienen en een bezoek aan Groningen zo prettig mogelijk te maken. “We zien steeds meer toeristen via Groningen Airport Eelde naar Groningen reizen. Zeker door de 2dagelijkse vluchten vanuit Kopenhagen die ook 19 september starten. We willen deze buitenlandse toeristen gastvrij onthalen. Door deze directe busverbinding kan dat!”. Aldus Hans Poll van Marketing Groningen.

routekaart-shuttle-busOok Monique Clarisse van Groningen Airport Eelde is tevreden met deze ontwikkeling: “Het is een lang gekoesterde wens om een directe en snelle busverbinding tot stand te brengen tussen de luchthaven en de stad Groningen. We zijn erg blij dat we dit na de succesvolle pilot tijdens de c tentoonstelling met elkaar hebben weten te realiseren”. De shuttle bus is een initiatief van OV-bureau Groningen Drenthe in samenwerking met Groningen Airport Eelde en Marketing Groningen. De busverbinding wordt uitgevoerd door Qbuzz.
De routekaart en de dienstregeling zijn onder andere te vinden op www.groningenairport.nl. Buskaartjes zijn verkrijgbaar in de bus voor vijf euro,- per enkele reis. Men kan ook reizen met de OV-chipkaart.

Foto: Google Streetview