Komende tijd werkzaamheden rotonde Hoogkerk

HOOGKERK – De afritten van de rotonde bij de A7 bij Hoogkerk worden vier weekenden in september en oktober afgesloten vanwege werkzaamheden. De rotonde bij Hoogkerk wordt aangepast om de busverbinding tussen Groningen en Leek te verbeteren.

De aannemer voert zijn werkzaamheden in fasen uit en werkt voornamelijk buiten de spits. In eerste instantie worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Voor de werkzaamheden is het nodig om vier keer in het weekend een afrit af te sluiten. De omleidingen worden ter plekke met borden aangegeven. Het gaat om een voorlopige planning; onder invloed van het weer kunnen mogelijk extra afsluitingen nodig zijn.

Weekendafsluitingen

Van vrijdag 16 september 19:00 uur tot uiterlijk maandag 19 september 06:00 uur en van vrijdag 30 september 19:00 uur tot uiterlijk maandag 3 oktober 06:00 uur zijn de afrit Hoogkerk A7 vanaf Drachten, de zuidelijkste rotonde (zijde Peize) en de aansluiting van en naar Peize afgesloten.

Van vrijdag 30 september 19:00 uur tot uiterlijk maandag 3 oktober 06:00 uur, van vrijdag 14 oktober 19:00 uur tot uiterlijk maandag 17 oktober 06:00 uur en van vrijdag 21 oktpober 19:00 uur tot uiterlijk maandag 24 okt 06.00 uur zijn de afrit Hoogkerk A7 vanaf Groningen en de verbindingsweg tussen de middelste en noordelijkste rotonde richting Hoogkerk afgesloten. Er wordt dan ook gewerkt langs het Tango tankstation aan de Zuiderweg.

Daarna is er nog één weekendafsluiting voor werkzaamheden aan de Eemsgolaan/Zuiderweg.