Sterk deelnemersveld Veendammer Judokampioenschap

VEENDAM – Zaterdag 17 september aanstaande vindt de 9e editie plaats van het Axians Internationaal Veendammer Judokampioenschap, in het Indoorcentrum Veendam. Met meer dan 600 judoka’s uit heel Nederland en dit jaar ook uit Duitsland, Denemarken, Zweden, België en zelfs Syrië is dit jaar ervoor gekozen het toernooi te verplaatsen van de Parkstadhal naar de grotere Sorghvliethal. Er wordt gejudood op maar liefst 10 matten.

Het toernooi wordt op zondag gevolgd door een gezamenlijke training, waarin de judoka’s onder leiding van hoofdtrainer Marcel Joling met andere judoka’s kunnen sparren. Veel judoka’s zullen daarvoor dus het hele weekend in Veendam verblijven.

dsc_0102

Joling, alweer vijftien jaar hoofdtrainer van de organiserende Judoschool Veendam, is trots op het feit dat zijn club zo’n groot en sterk bezet toernooi weet neer te zetten. Judoschool Veendam timmert zelf ook stevig aan de weg door bijvoorbeeld deelname van de eigen judoka’s op grote Nederlandse en buitenlandse kampioenschappen. Ook maakt het deel uit van het sporttalentontwikkelingstraject van Winkler Prins. “In de plannen voor het Leer- en Sportpark is nu zelfs een nieuwe, eigen dojo (oefenruimte voor vechtsporten, red.) opgenomen. Ik zie dit als de kroon op mijn werk”, aldus de judomeester.
De judoka’s op het toernooi zijn ingedeeld in poules op leeftijd en gewichtsklasse, verdeeld over vier blokken. Blok 1 start om 9:00 uur en tegen vijven worden de laatste prijswinnaars gehuldigd. Behalve voor individuele prijzen wordt op het toernooi gestreden om de Paul Siekmanbokaal, genoemd naar de oprichter van Judoschool Veendam, voor best presterende judoclub.

Naast het grote aantal judoka’s zetten veertig vrijwilligers, dertig scheidsrechters en vier EHBO’ers zich in om het toernooi succesvol te laten verlopen. Naar schatting duizend familieleden en andere judoliefhebbers zullen, verspreid over de dag, de verrichtingen van de sporters in het Indoorcentrum komen aanschouwen. De organisatie wordt mede mogelijk gemaakt door ICT-bedrijf Axians, de hoofdsponsor van het toernooi.