Hoogezand zet slechte reeks voort; Veendam 1894 pakt de winst; doelpuntfestijn bij SC Stadspark

VOETBAL – Promovendus GRC Groningen is uit de startblokken geschoten in de klasse 1F. Na een knappe overwinning op vv Emmen wisten de Groningers ook de tweede wedstrijd te winnen. In Winschoten werd WVV met 0-3 verslagen, waardoor GRC aan kop gaat in de klasse met de volle buit van zes punten uit twee wedstrijden.

In de klasse 2K deden de Groninger Boys goede zaken door met 3-1 te winnen van Ruinerwold. Dat kan niet gezegd worden van Velocitas 1897, zij verloren uit bij Olyphia met 4-1. De meeste doelpunten vielen echter in het Stadspark waar SC Stadspark met 5-4 te sterk was voor Sint Annaparochie.

Degradant vv Hoogezand zet de slechte reeks voort in de tweede klasse L. Ook de tweede wedstrijd ging verloren. Dit keer was FC Assen te sterk, 0-1. GVAV Rapiditas mocht een punt bijschrijven na een 1-1 gelijkspel tegen Valthermond. ZNC, Noordster en Helpman houden allen nul punten over aan dit voetbalweekend.

Veendam 1894 won in de klasse 3B thuis SVZ. Het werd 3-0 in de wedstrijd die evenzoveel rode kaarten als doelpunten kende. De bezoekers eindigden met negen man, terwijl ook de Veendammers een spelers vroegtijdig weggestuurd zagen worden. Koploper VAKO won voor de tweede keer op rij met 10-1 en pakt de koppositie. Ook HFC’15 wist afgelopen weekend het doel goed te vinden. Op bezoek bij Actief werd het 1-6 voor de Hoogkerkers.

In de derde klasse C bleek SC Stadskanaal te sterk voor Bargeres. In Stadskanaal werd het 4-1 voor de blauwhemden. Ook FC Ter Apel ’96 wist hun wedstrijd tegen Twedo te winnen, door de 1-2 is de ploeg uit Ter Apel nu medekoploper.