Westerwolde deelt de punten met Engelbert

VLAGTWEDDE – Westerwolde heeft op sportpark de Barlage in Vlagtwedde een punt overgehouden met het treffen met Engelbert. Ondanks dat er niet gescoord werd, konden de toeschouwers spreken van een aantrekkelijk duel. Het bleef spannend tot de laatste minuut van de wedstrijd. Dat het 0–0 bleef was zeer zeker ook de verdienste van invaller-doelman Johan Kruize van Westerwolde.

In de eerste helft was Westerwolde de bovenliggende partij. Veel aanvallen golfden richting het doel van Engelbert, maar zoals vaker de laatste tijd was de afronding hiervan niet zorgvuldig genoeg. Ballen als voorzet bedoeld verdwenen achter de achterlijn of het venijn ontbrak om het redelijk vlotte combinatiespel in een treffer om te zetten. Hoogtepunt in de eerste 45 minuten was het schot uit een vrije trap van Martin Boer op de lat. Ook Engelbert bleef gevaarlijk, maar de aanvallen van de gasten werden door de verdediging van Westerwolde op bekwame wijze geneutraliseerd. Marko Boskers zag een geplaatst schot net voor het doel van Engelbert langs gaan en vlak voor rust had Harmen Huls de kans de score voor Westerwolde te openen, maar de moeilijk bespeelbare bal werd door hem op een haar na gemist. Met de bekende brilstand vertrokken spelers en begeleiding dan ook naar de thee.

Naar gelang de tweede helft vorderde een iets beter Engelbert. Hoewel de kansverhouding ongeveer gelijk bleef, hadden zij de betere mogelijkheden tot een doelpunt te komen. Met onder andere ook een bal op de lat en een katachtige redding van Johan Kruize kwam Westerwolde goed weg. Kruize verving de vorige week aan zijn pols geblesseerd geraakte vaste doelman Henk Hebers op meer dan uitstekende wijze. Ook invaller Jeremy Hekman van Westerwolde, die samen met Bartel Geleijnse op de bank begon, had nog een goede doelkans, maar wist deze eveneens niet te verzilveren. Na negentig minuten voetbal, zonder een kaart uitgedeeld te hebben, kon de goed leidende arbiter Hut de wedstrijd dan ook affluiten. De verzuchting van een trouwe supporter, dat het publiek voor niets was gekomen deze middag, zou qua eindstand de conclusie kunnen zijn, ware het niet dat de schrijver dezes een aantrekkelijk, gelijkopgaande wedstrijd heeft mogen zien op het thuisveld van Westerwolde.
dscn0063
Direct na afloop van de wedstrijd werd een tweetal leden van Westerwolde in het zonnetje gezet. Henk Huls, die jarenlang de entreeheffing bij de thuiswedstrijden verzorgde, werd benoemd tot erelid van Westerwolde en lotenverkoper Binus Boekelo – die overigens wel actief blijft – werd benoemd tot lid van verdienste. Met een welverdiende oorkonde, begeleid door een luid applaus konden beide heren daarna samen met trainers en leiders van beide elftallen in de bestuurskamer de wedstrijd nog even analyseren.

Nu de competitiestart voor Westerwolde overeenkomstig het vorig seizoen is verlopen, kan er vanuit deze wedstrijd met vol vertrouwen naar de uitwedstrijd tegen FVV uit Foxhol worden uitgezien. Desalniettemin zal er ook komende zondag weer met de volle honderd procent inzet moeten worden gestreden om de punten mee te nemen naar Vlagtwedde.