Wildervank wint thuis van Nieuw Balinge

Door: Jacob Kuipers

WILDERVANK – Wildervank (zat) heeft zich gerevancheerd van de nederlaag tegen Achilles 1894. De ploeg van trainer Willem Dontje won thuis met 2-0 van Nieuw Balinge. Maikel van Vliet en Martijn Beekman waren trefeker voor de Wildervankers.

De 22 acteurs ploeterden voor wat ze waart waren in de ‘bakoven’ van de voetbalvereniging Wildervank. In de hoofdrolspelers waren de vijfdeklassers Wildervank (zat) en Nieuw Balinge. De roodhemden van Wildervank-oefenmeester Willem Dontje wonnen de slijtageslag met 2-0. Wildervank was er natuurlijk op gebrand om in eigen home de punten te houden. Want de ‘zepert’ van vorige week tegen Achilles 1894 (9-2 verlies) zat natuurlijk nog flink tussen ‘de oren’ bij de roodhemden.

Nieuw-Balinge was niet naar Wildervank gekomen om de punten gratis weg te geven. Als ’tijgers’ gingen zij hun prooi tegemoet. Zonder zelf ‘gebeten’ te worden in de ‘braadpan’ van Wildervank. Wat mij opviel tijdens de wedstrijd dat het scorebord deze middag een ‘snippermiddag’ had. Want 90 minuten lang stond er een dubbelblanke stand op. Maar ja, zei dichter Brederoo ooit. “Zoiets kan gebeuren”. De angst overheerste in de eerste minuten bij Wildervank. Een verdedigingsfout van Wildervanker Ruben Norder en een hoekschop zo maar weggeven waren het resultaat. Na 20 minuten spelen volgde een drinkpauze voor beide ploegen. Vervolgens kwam Wildervanker Ruben Norder binnen de lijnen ten faveure van Niels Jannenga. Wildervank-speler Maikel van Vliet kopte niet goed in op een voorzet en het leer ging naast het ‘heiligdom’ van De gasten. De roodhemden van Dontje wilden hun trainer niet teleurstellen maar het speeltuig wist niet de goede richting te maken.

Wildervank kreeg het nog even zwaar te verduren in de laatste minuten van de eerste helft. Want het ‘stormde’ even bij de bezoekers maar meer dan een hoekschop zat er niet in. Daarna vond scheidsrechter Jagersma het wel genoeg en floot voor het rustsignaal. Na de thee was Wildervank aan zet. Een voorzet van Cevin Folkers werd afgemaakt door Maikel van Vliet. Hij kopte Wildervank – gelijk na rust- naar een 1-0 voorsprong. Vervolgens werd een tweede drinkpauze ingelast voor beide ploegen. Dat moment was Nieuw-Balinger speler Richard van den Bosse blijkbaar in het verkeerde keelgat geschoten en dolde vervolgens een paar Wildervankers. Vervolgens moest doelman Beekman van Wildervank een miraculeuze redding uit de ‘hoge hoed’ toveren, toen hij een vrije trap onschadelijk maakte. Ook de doelman van Nieuw-Balinge kon geen snippermiddag nemen omdat Wildervanker Cevin Folkerts een hard schot van zijn voet liet vertrekken.

Bijna was het 2-0 voor Wildervank. Doelman Strijker van Nieuw-Balinge moest als zijn talenten aanspreken om het leer buiten de palen te houden. Maar dat was uitstel van executie. Wildervanker Martijn Beekman deed het beter en scoorde 2-0 voor zijn ploeg. En dat werd ook de eindstand. Na 2 wedstrijden staat Wildervank (zat) op de negende plaats in klasse 5E.