HeftruckNederland gaat voor minder heftruckongevallen

PROVINCIE – Elk jaar vallen er in het Nederlandse bedrijfsleven ongeveer 1700 slachtoffers door heftruckongevallen. Onder dit aantal zijn er jaarlijks zeven slachtoffers die om het leven komen. Dit jaar staat de teller al op zeven, waaronder één in de provincie Groningen.

Er wordt al jaren gewerkt om het aantal arbeidsongevallen met de heftruck te verminderen, maar allerlei veiligheidscampagnes hebben nog niet geholpen. In de eerste zeven maanden van dit jaar vielen er al zeven dodelijke slachtoffers bij een heftruckongeval.

HeftruckNederland start een infographic met recente cijfers betreffende heftruckongevallen, de meest voorkomende ongevallen met een heftruck, en tips hoe u een heftruckongeval kunt voorkomen.

Op woensdag 8 juni ging het mis in Ter Apel. Daar kwam een 54-jarige vrouw uit Meppel om het leven nadat ze werd aangereden door een heftruck. Ook in de provincies Flevoland, Gelderland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg ging het eerder dit jaar flink mis.

Meer informatie over de infographic is te vinden op: https://www.heftrucknederland.nl/nieuws/2016-heftruckongevallen-infographic.

Foto: heftrucknederland.nl