Hans Nijland 20 jaar in dienst bij FC Groningen

GRONINGEN – Hij is de langstzittende directeur in het betaalde voetbal. Woensdag is Hans Nijland precies 20 jaar in dienst bij FC Groningen. Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg.

Hans Nijland kwam in juni 1996 als commercieel manager in dienst bij de Trots van het Noorden. Een half jaartje later promoveerde hij tot algemeen directeur. Nijland maakte van alles mee bij de Noordelijke FC. De degradatie in 1998, de promotie in 2000, de overgang van Het Oosterpark naar de Euroborg (nu Noordlease Stadion), het debuut van zoon Stef in 2007 en het behalen van Europees voetbal (4x). Dit leverde onder andere schitterende wedstrijden op tegen Partizan Belgrado en Fiorentina. En natuurlijk de winst van de KNVB beker in 2015. Ook was Nijland betrokken bij de gesprekken met (nieuwe) spelers. Van Arjen Robben tot Luis Suarez.

FC Groningen TV is momenteel bezig met een documentaire over het bijzondere leven van Hans Nijland. Op zondag 25 september volgt de première op Fox Sports. De documentaire zal vervolgens nog diverse malen worden uitgezonden. Dinsdagavond schuift de algemeen directeur van FC Groningen aan de live nieuwsuitzending van RTV Noord.

Waarvan akte.