Muntendam verliest zwembad D.G. van den Noortbad

MUNTENDAM – Zwembad D.G. van den Noortbad in Muntendam moet definitief haar deuren sluiten. Het college van burgemeester en wethouders van Menterwolde heeft besloten dat de sluiting van het zwembad onafwendbaar is.

Op verzoek van de gemeenteraad zijn er meerdere gesprekken gevoerd met zwemschool De Krabbelaar, over overname van het zwembad. Maar dit heeft niet tot een overeenkomst geleid. Er is gesproken over overname van beheer, exploitatie en onderhoud.

De zwemschool wilde het bad met een eenmalige financiële bijdrage van de gemeente voor de periode van vijf jaar exploiteren, maar dit biedt de gemeente geen financieel voordeel. Daarnaast wilde De Krabbelaar ook vrijheid in de vaststelling van de tarieven en de openingstijden, daarmee zou het volgens de gemeente onzeker worden of de inwoners en verenigingen op voldoende momenten en voor reële prijzen van het bad gebruik kunnen maken. Dit is voor het college geen ideale situatie.

Er is ook gekeken of de gemeente het zwembad toch zelf in stand kon houden. Hiervoor zijn echter forse investeringen nodig, want het zwembad is gedateerd en aan groot onderhoud toe. De kosten om het zwembad open te houden zijn te hoog voor de gemeente en passen ook niet in de bezuinigingsopgave die de gemeente heeft. Het college vindt het zeer spijtig voor de huidige gebruikers van het zwembad, maar ziet geen mogelijkheden meer om het zwembad open te houden.

Het D.G. van den Noortbad wordt per 1 januari 2017 gesloten.

 

Foto: Google Streetview