CSG Wessel Gansfort opent webshopwinkel

GRONINGEN – De CSG Wessel Gansfort is een school in ontwikkeling. Op donderdag 22 september, om 13:30 uur, vindt de feestelijke opening plaats van de (webshop)winkel die speciaal binnen het gebouw is ingericht. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Naast drie interessante gastsprekers en de mogelijkheid om de winkel te bekijken staan een hapje en drankje klaar. Sinds september 2014 is de CSG Wessel Gansfort erkend Vecon Business School en hiermee uniek in de provincies Groningen en Friesland. Tijdens hun opleiding maken leerlingen kennis met verschillende aspecten van ondernemerschap. Zo is er het project Jong Ondernemen, waarbij leerlingen een bedrijf met echte producten opzetten. Doel ervan is jongeren klaar te stomen voor de maatschappij van vandaag. Een samenleving die belang hecht aan vaardigheden als: netwerken, presenteren, creativiteit en ondernemerschap. De winkel, die gerund zal worden door leerlingen van de afdeling Vmbo-TL, zal tijdens openingsuren allerlei schoolspullen verkopen.

Tevens is dit de aftrap van een nieuw lesprogramma voor het behalen van een European Business Competence Licence (EBCL) A-B. Leerlingen in Atheneum vier en vijf kunnen een Europees erkend certificaat op het vlak van bedrijfseconomische kennis halen. Het programma wordt vanaf dit schooljaar tijdens een extra lesuur aangeboden. Met deze activiteiten creƫert de CSG Wessel Gansfort duidelijk meerwaarde voor je diploma.

Foto: Google Streetview