Start projectweek basisscholen in Veendam

VEENDAM – Wethouder André Hammenga geeft maandag 19 september om 08:30 uur het startsein voor de projectweek ‘Groene Voetstappen’ op de Mgr. Bekkerschool in Veendam.

Van 19 tot en met 23 september 2016 nemen verschillende basisscholen in de gemeente Veendam deel aan deze projectweek. Naast de Mgr Bekkerschool doen Jenaplanschool In de Manne en OBS De Noorderbreedte ook mee.

Groene Voetstappen

De projectweek is een landelijke bewustwordingsactie waarbij basisschoolleerlingen gedurende één week Groene Voetstapstickers verzamelen. Deze stickers worden verdiend wanneer kinderen te voet, op skates, met de fiets of step naar school gaan. Naast het verzamelen van Groene Voetstappen besteden leerkrachten gedurende de projectweek extra aandacht aan onderwerpen als klimaatverandering, duurzame mobiliteit, energie en verkeersveiligheid. Dit doen ze met behulp van beschikbare lesmaterialen.

Foto: Google Streetview