Wethouders helpen mee klussen in Finsterwolde

FINSTERWOLDE – Buurtwerkgroep Kanariebuurt gaat op zaterdag 17 september samen met een aantal wethouders Wethouders Laura Broekhuizen, Ricky van den Akker en Bard Boon van de gemeente Oldambt en Anja Kluiter, manager wonen van Acantus, klussen in de Kanariebuurt in Finsterwolde. De laatste hand wordt gelegd aan de speel- en ontmoetingsplek aan de Kromme-elleboog / Dwarsstraat waar begin dit jaar 16 appartementen gesloopt zijn.

Samen aan de slag

Zaterdag 17 september wordt door alle betrokkenen de laatste hand gelegd aan de speel- en ontmoetingsplek in de Kanariebuurt. Zo krijgt de speelplek stapstenen en wordt er veel groen geplaatst. De speel- en ontmoetingsplek is onderdeel van het plan van de buurtwerkgroep Kanariebuurt om de leefbaarheid van de hele buurt te verbeteren. Het plan bestaat verder uit het versterken van de (groene) kwaliteit van de dorpsrand, het creëren van een veilige route naar de Blauwestad en het tegengaan van sluipverkeer door het afsluiten van de Dwarsstraat voor autoverkeer richting de Kromme-elleboog.

Buurtkamer in eigen beheer

Onderdeel van de speel- en ontmoetingsplek is de ‘buurtkamer’. Deze buurtkamer wordt de ontmoetingsplek voor buurtbewoners en de basis voor het organiseren van buurtactiviteiten zoals bijvoorbeeld een buurtbarbecue. De buurt zorgt zelf voor het beheer van de buurtkamer.

Mooi initiatief

Bewoners hebben samen met gemeente en Acantus invulling gegeven aan de plannen voor de nieuwe inrichting in de Kanariebuurt. Een mooi initiatief waarbij de bewoners een centrale rol spelen.

Foto: Google Streetview