Schoolkinderen Delfzijl maken kennis met sport tijdens Nationale Sportweek

DELFZIJL РOok de gemeente Delfzijl doet mee aan de Nationale Sportweek. Alle schoolkinderen in de gemeente krijgen de gelegenheid om kennis te maken met diverse sporten en om aan een groot aantal sporten mee te doen. Het programma is opgezet door de gemeente in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen.

Veel aandacht voor skaten, judo, tennis en waterpolo

Tijdens de Nationale Sportweek in de gemeente is er veel aandacht voor skaten, judo, tennis en waterpolo. Wethouder Jan Menninga bezoekt een aantal sportclinics. De gemeente ondersteunt het sporten en bewegen in haar gemeente. “De Nationale Sportweek is dan ook een mooi initiatief om bij aan te sluiten”, aldus de wethouder. “We willen Delfzijl graag als sportieve gemeente op de kaart zetten en dit helpt daarbij.”

Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. De Nationale Sportweek valt samen met het moment waarop veel verenigingen en clubs hun deuren opnieuw open zetten; het sportseizoen gaat weer beginnen.